Andy Cileks quixotiske kamp mod Minnesota s stemmekode

Andy Cileks quixotiske kamp mod Minnesota s stemmekode

Den indbyggede Hennepin County havde en Tea Party t-shirt med billedteksten ‘Don ‘t Tread on Me.’ Pinned til hans bryst var en knap. ‘Jeg sagde’ en henvisning til Cileks tro på at være vælgerne skulle bevise deres berettigelse ved at vise nogen form for offentliggjort identifikation.

En valgdommer trak Cilek til side. T-shirt og knap skal gå eller i det mindste være dækket op, før du får lov til at stemme, blev Cilek fortalt. Minnesota statut forbyder tøj med ethvert ‘politisk badge, politisk knap eller andre politiske insignier’ på valgstationer.

Ideen er, at ethvert materiale ‘designet til at påvirke eller påvirke’ afstemning er forbudt, uanset om den fornærmende genstand ikke henviser til et bestemt problem eller en kandidat. Violatorer kan bøderes op til $ 5.000.

Cilek kastede i sidste ende sin afstemning den november dag, men ikke før en standoff med embedsmænd, der varede ‘i over fem timer.’

Cilek ville fortsætte med at finde Minnesota Voters Alliance i 2013, en borgergruppe, der argumenterer for vælgernes identifikationslovgivning for at bekæmpe valgsvindel, selvom undersøgelser viser, at sådant svig opstår i mindre end en stemme pr. Million. Han sagsøgte staten, idet strider mod loven krænker retten til ytringsfrihed.

Omkring 10 stater har lignende love om bøgerne, ifølge Cileks advokat, Wen Fa fra Stillehavet Legal Foundation, en nonprofit libertarian organisation.

‘Hvis regeringen ønsker at begrænse din tale på en omhyggelig måde, er det en ting’, siger han. ‘Det gør det ikke. Dette gør det muligt at forbyde organisationer, der ikke støtter kandidater eller har nogen relation til nogen særligt problem. ‘