Anklagere bygger deres sag uden DNA

Anklagere bygger deres sag uden DNA

Af ROBERT NAPPER Korrespondent

Detektivere siger, at de forbinder Delmer Smith III med to voldsomme hjemlige invasioner med DNA, men det magtfulde fysiske bevis blev aldrig fundet i en Manatee County-dræb og andre hjemlige invasioner, hvor Smith er anklaget.

Men sagerne har ligheder: Binding af ofre ‘Hænder og fødder med elektrisk ledning med samme’ hitchknot ‘, brugen af’ ekstrem vold ‘og målretningen af’ ældre alderen kvinder ‘, ifølge politiets rapporter.

Anklagere siger nu, at forbrydelserne er så lignede, at de burde være i stand til at bruge DNA-bevis, der findes i Sarasota County, til at dømme Smith i Manatee-sager, hvor beviser er svagere, herunder en invasion af en 61-årig kvinde.

Assisterende statsadvokat Brian Iten informerede Smiths advokater om, at han vil argumentere for, at han kan introducere det DNA-bevis i andre tilfælde under ‘Williams Rule’, der er opkaldt efter en Florida-højesterets afgørelse.

Reglen bruges i tilfælde, der er afhængige af omstændigheder, og hvor der ofte er flere ofre i seksuelt misbrugssager, men beviset er svagere, når juryen kun hører bevis i det ene tilfælde under retssagen.

Dommere kan tillade beviset, hvis de finder det relevant at bevise fakta som f.eks. Hensigt eller identitet på den person, der begik forbrydelsen.

Forsvarsadvokater kæmper hårdt mod at tillade beviser under Williams-reglen, fordi de frygter, at en jury kan basere deres beslutning i ét tilfælde om forbrydelser og detaljer fra en anden hændelse.

Men hvis dette link kan laves, ville det så give staten mulighed for at bruge DNA-bevis, der blev fundet på en Sarasota-kriminalitetsscene for at binde Smith til en Bradenton-invasionskasse, sagde Iten.

Den 20. april 2009 blev en 61-årig kvinde bundet og savnet slået i sit nordvestlige Bradenton-hjem, før politiet siger, at Smith også bundet og slog hendes 62-årige mand, der kom hjem under hjemmeinvasionen.

Smith står også over for talrige anklager for seksuelt batteri, falsk fængsel og hjemrejsende røveri i fire Sarasota County-angreb på kvinder i deres hjem mellem februar og maj 2009 i en række forbrydelser, der sætter hele regionen på kanten.

I to af disse sager siger Sarasota County Sheriff Office-detektiver, at de fandt Smiths DNA på forbrydelsesstedet. I alle fire blev ofrene bundet, og efterforskere fandt ting taget fra ofrene ‘hjem i en lagerplads under Smiths kontrol på tidspunktet for sin anholdelse. Smith er også anklaget for at voldtage ofre i to af angrebene med et fremmed objekt. Hendes mand, Palmetto Dr. James Briles, kom hjem den 3. august 2009 for at finde sin kone’s krop på parret s stue stue.

Iten sagde, at han ikke har meddelt, at han vil søge at bruge Williams-reglen i Briles-sagen.

Smith er planlagt til prøve i de fire Sarasota-invasioner i november, og derefter i juli 2011 står han over for dødsstraf ved en retssag i Briles ‘drab.