Apex high school studerende slog i bil i crosswalk

Apex high school studerende slog i bil i crosswalk

mens i en crosswalk på Humie Olive Road på Evans Road. Han blev taget til hospitalet med ikke-livstruende skader.

Køretøjets fører, Robert Brantley, fra Apex, blev citeret for ikke at give en fodgænger i krydset, sagde politiet.

Der er ingen lys eller tegn til at indikere tilstedeværelsen af ​​en crosswalk, men der er et hastighedsbegrænsetegn med blinkende lys for at advare bilisterne til en langsommere hastighedsgrænse i skoletiden. Forældre sagde, at de har bekymret for crosswalkens sikkerhed i årevis.

‘De’ reelt ikke prioriterer studerendes sikkerhed. Skolen har været åben i to år, og her er vi, der er ingen lys, ingen krydsningsvagt, ’sagde forælder Pauline Baggarly.

‘Når du kysser ham farvel om morgenen, håber du bare på det bedste,’ sagde forælder Edward Tomasi.

Forældre Dana Emberland sagde, at skolen har været modtagelig for klager over crosswalken, men fortalte ham, at sagen var ude af deres hænder. Emberland tog sin bekymring over for byrådet i 2015, men fik at vide, at der ville ske ændringer i North Carolina Department of Transportation.

‘Der er så meget vækst i vores amt, men mange gange er væksten ikke planlagt korrekt, og ting som fodgængerovergangssteder for brandskoler skal være en del af planen i begyndelsen, ikke som et reaktionært middel på slutningen, ’sagde tomasi.

Transportministeriet tirsdag fortalte WRAL News, at de ikke var klar over nogen klager over crosswalk.

North Carolina Department of Transportation sagde, at det ville sende medarbejdere til krydset for at se, om der er nogen måde at gøre krydset sikrere.

Tjenestemænd med byen Apex sagde, at der er planlagt et trafiklys til krydset som led i opførelsen til en ny nærliggende mellemskole, men sagde ikke, hvornår den skulle installeres.

Emberland mener, at en fodgængertunnel ville være den bedste løsning for at gøre området mere sikkert.

‘På den måde vil et barn aldrig blive ramt igen. De vil gå undervejs. Der er aldrig konflikt med et barn og vejen igen, ’sagde Emberland.

Der har været to nedbrud i krydset siden 2012, ifølge Department of Transportation embedsmænd, men ikke involveret fodgængere eller cyklister.

Som en vågne amt bosiddende bor i nærheden af ​​denne skole, er der ingen grund til, at der ikke er tegn på ’skoleovergang’, og blinkende lys for at lade bilister vide om krydset. Som den, der rejser denne vej, er krydset svært at se, indtil du løber lige op på den. Har du nogensinde kørt af en gymnasium eller college og så børnene over gaden? De kigger ikke op, de ser ikke begge veje, de går bare lige ud og ind i trafikken og forventer, at bilerne stopper på en krone. Jeg blev rejst for at stoppe, se begge veje, så fortsæt, når det er sikkert. Børnene vil nu citere, ‘Fodgængere har ret til vejen. Jeg kan gå lige ud på gaden, og du er nødt til at stoppe.’ Den slags tænkning fører til at blive en hætte ornament. På min sønskollegium er på hver fortov på hver krydsning stenciled, ‘STOP. Hoveder op, telefoner ned’. Studerende får besked om, at ja, du har ret til at gå i en krydsning, men det giver dig ikke ret til at komme ind i modkørende trafik. WRAL, hvorfor laver du nogle kameraer på gymnasier og gymnasier og viser folk hvordan elever krydser gaden?