encyclopædiartikel

encyclopædiartikel

For mere information, se Counterintelligence. ved en bestemt sovjetisk efterretningsoperation. ‘Vi ved, at de ved det,’ siger russeren. Ambassadør, ‘de ved du ved det’, som diplomaten svarer til, ‘vi ved, at de ved, at vi ved det.’

Tilbage går til Moskvas udsending, som udvider: ‘Vi ved, at de ved, at vi ved, at de ved.’ Til hvilken amerikanen, efter at have talt de kender, gnister forbavsende: ‘De ved det!’ [1]

Offensiv teknikker i den nuværende kontrastintelligens-doktrin er hovedsageligt rettet mod menneskelige kilder, så modspionage kan betragtes som et synonym for offensiv modintelligens. Kernen i udnyttelsesoperationer er målet at nedbryde effektiviteten af ​​en udenlandsk efterretningstjeneste (FIS) eller en terrororganisation. Offensiv modspionage (og mod terrorisme) gøres på to måder, enten ved at manipulere modstanderen (FIS eller terroristen) på en eller anden måde eller ved at forstyrre modstanderens normale operationer.

Ikke sjældent er offensiv modspionage i en anden organisation end almindelig modsætning. I Storbritannien er divisionen mindre klar, selv om Moncler Outlet indenlandske operationer er klart begrænset til sikkerhedsvæsenet (MI5), som endvidere ikke har nogen anholdelsesbeføjelser i modsætning til FBI. Når arresteringer er nødvendige, skal politiet Special Branch (UK) kaldes.

Defensive kontraintelligensoperationer, der lykkes med at opdele et ulovligt netværk ved at arrestere de involverede personer eller ved at udsætte deres handlinger, viser, at forstyrrelser er ret målbare og effektive mod FIS, hvis de rette handlinger træffes. Hvis defensiv modintelligence stopper terrorangreb, er det lykkedes.

Offensiv modintelligens søger at skade modstandernes langsigtede evne.

DND gør også den nyttige afklaring ‘Sikkerhedsinformationsprocessen bør ikke forveksles med forbindelsen mellem medlemmer af den canadiske kræfter National Investigation Service (CFNIS) med det formål at opnå kriminel intelligens, da indsamling af denne type information er inden for deres mandat. Billige Moncler Outlet ‘Manipulering af en intelligensprofessionel, der selv er uddannet i modintelligens, er ingen nem opgave, medmindre han allerede er udsat for den modsatte side. Enhver indsats, der ikke starter med en sympatisk person, vil tage et langsigtet engagement og kreativ tænkning for at overvinde forsvaret af en, der ved, at han er et modsætningsdygtighedsmål og også kender counterintelligence teknikker.

Terrorister derimod synes at være mere tilbøjelige til at manipulere eller bedrage af en velplaceret modstander end de udenlandske efterretningstjenester, selv om de engagerer sig i bedrag som en funktion af sikkerhed. Det skyldes delvis, at mange terroristgrupper, hvis medlemmer ‘ofte mistro og kæmper mellem hinanden, er uenige og varierer i overbevisning.’, Er ikke så internt sammenhængende som udenlandske efterretningstjenester, hvilket potentielt giver dem mere sårbare over for begge bedrag og manipulation.

En person, der er villig til at påtage sig en offensiv rolle, især når man ikke begynder som professionel medlem af en tjeneste, kan præsentere sig på mange måder. En person kan tiltrækkes ved omhyggelig pleje af en fornemmelse af, at nogen måske ønsker at handle imod tjeneste A eller måske være opportunistisk: en tur i eller skrive ind.

Opportunistisk erhvervelse, som en tur i, har ulempen ved at være uventet og derfor uplanlagt for: beslutningen om at drive en dobbeltagent bør kun ske efter en stor del af tanken, vurderingen og evalueringen, og hvis kandidaten kommer som en Frivillig, tjenesten må muligvis handle uden tilstrækkelig tid til refleksion. I denne situation er nødvendigheden af ​​at vurdere kandidatkonflikterne også med bevarelsen af ​​sikkerheden, især hvis den officielle tilgang er i skjult status. Frivillige og walk ins er vanskelige kunder, og muligheden for provokation er altid til stede. På den anden side har nogle af vores bedste operationer været muliggjort af frivillige. Testen af ​​en intelligensorganisationers faglige færdigheder er dens evne til at håndtere situationer af denne type. [4] Når en agentkandidat fremkommer, er der behov for domme på fire vigtige spørgsmål for at afgøre, om en potentiel operation giver mening, hvis kandidaten er den rigtig person til operationen, og hvis ens egen tjeneste kan understøtte operationen.

Bestemmer, om en kandidat er levedygtig

Indikationer af modstanderens tillid kan findes i niveauet af det kommunikationssystem, der er givet ham, hans længde af tjenesteydelse, modstanderen for modstanderen, kravets art og niveau og arten og omfanget af den tilrettelagte uddannelse. Hvis oppositionen holder agenten i armens længde, er der ringe udsigt til, at fordobling af ham vil give betydelige afkast.

Kan du styre hans kommunikation begge veje?

Kontrol af kommunikation på din egen side kan være svært nok, især hvis agenten lever i fjendtligt territorium. Men kontrollen med modstandskanaler er hårdt under selv de bedste forhold. Det kræver meget tid, teknisk færdighed og som en rulemanpower.

Negative svar på en eller to af disse spørgsmål er ikke begrundet til øjeblikkelig afvisning af den mulige operation. Men de er grund til at kræve nogle usædvanligt høje poster på kreditens side.