Endelig noget blod på Chess World Championship 2012

Endelig noget blod på Chess World Championship 2012

Borte er dagens kamp Kasparov Deep Blue, eller Kaparov Karpov, som tiltrak så meget opmærksomhed fra medierne og offentligheden generelt. Folk fulgte resultaterne, kommenterede spillene, og folk vidste i det mindste hvem der spillede.

I dag afholdes verdensmesterskabet 2012 og meget få mennesker har hørt om det. Jeg håbede faktisk, at manglen på mediedækning skyldtes det rod, der skete mellem 1993 og 2006 med to ‘verdensmestere’ titler og meget lidt overvejelse for nogen af ​​dem. Jeg troede virkelig, at medierne ville komme tilbage efter et stykke tid, da titlen blev genforenet i 2006. Men på grund af meget kontroverser (bedrageri påstande i 2006 ændres turneringsformatet i 2007, vulkanen udbrud på Island gør rejsen umulig for en kandidat i 2010 og den kontrovers, der fulgte for at bestemme, hvorvidt dette skulle være en fortabt eller hvis kampen skulle udskydes), blev titlen altid betragtes som tvivlsom af skakfans (i det mindste nogle af dem). Verdensmesterskabet 2012 er endelig det arrangement, vi ventede på: en ubestridt, genforenet uden kontroverskamp mellem den regerende verdensmester Anand og vinderen af ​​kvalifikationsturneringen Gelfand.

Viswanathan Anand, indisk, er den regerende verdensmester og favoritten af ​​kampen. Charismatisk, der er vellykket i både klassiske spil (lange spil) og i blitz (korte spil, stadig mere populære), har forsvaret sin titel flere gange, har Anand mange fans blandt skakamatører.

På den anden side af bestyrelsen har vi Boris Gelfand, israelere, som måtte kæmpe hårdt for at blive kvalificeret til dette verdensmesterskab, hvor de blev besejret spillere som Polgar, Karjakin, Ponomariov, Mamedyarov, Kamsky og Grischuk. Hans spille stil gør ham ikke Billige Moncler DunJakke særlig populær. Gelfand kan godt lide at spille solide positioner og presse sin modstander lidt efter lidt, indtil denne modstander begår en fejl, eller at spillet er aftalt at være uafgjort. Det er en helt lovlig måde at spille, men Billige Moncler Sale mangler fyrværkeri skak entusiaster er villige til at se. (Foto viser Anand til venstre og Gelfand til højre)

De første 6 spil i denne kamp endte med relativt korte træk, med lidt hændelse. Især Gelfand viste, at han ikke ønskede at tage risici, og at han var velforberedt, formåede at neutralisere angreb, som Anand kunne have, før de endog startede.

Men der kom det endelig. Det første afgørende spil. Den første sejr, det første nederlag. Game 7. Anand, måske villig til at spille aktivt forsøgt en offensiv (23. g5), der svækkede hans position. Jeg er ingen skakekspert, så jeg har ikke sagt, det er den eneste fejl eller den afgørende, men jeg kan sige, at Gelfand fortsat holdt press på denne del af bestyrelsen og i sidste ende formåede at lancere et afgørende angreb på Anand s konge. Også, Anand brugte meget tid på at tænke i den tidlige fase af spillet. Dette kan have vist, at han ikke var rigtig komfortabel med sin stilling.

Glem mig ikke, jeg er ikke glad for, at Anand tabte. Hvad får mig til at føle mig glad er, at nu, at scoren ikke er endnu mere, vil Anand være nødt til at vinde for at komme tilbage til scoren. Det betyder at han bliver nødt til at tage nogle risikerer at angribe, for at give sit bedste og ikke bare at spille 15 allerede kendte bevægelser og spille passivt derfra indtil flyt 30 hvor en uafgjort er aftalt. Vi vil se nogle fantastiske angreb i de resterende spil, og det er spændende.

Til info er kampformatet et bedste af 12 spil, og som du kan udlede fra denne artikel, er 7 spil blevet spillet indtil videre, hvor de første 6 spil er tegninger. Kampen startede den 10. maj og forventes afsluttet den 30. maj.

faktisk er denne begivenhed ikke helt kontrovers fri, da to meget stærke spillere (Adams og Carlsen) trak sig tilbage på grund af nogle organisationsændringer i kvalifikationsturneringen.