Ensomhed hos ældre mennesker

Ensomhed hos ældre mennesker

Royal Voluntary Service ’s Guide: Følelse godt og overvinde ensomhed (PDF, 235 kb)

Hundredtusinder af ældre er ensomme og afskåret fra samfundet i dette land, især dem over 75 år.

Ifølge Alder UK bor mere end 2 millioner mennesker i England over 75 år alene, og mere end en million ældre siger, at de går i over en måned uden at tale med en ven, nabo eller familiemedlem.

Mennesker kan blive socialt isolerede af forskellige årsager, som f.eks. At blive ældre orweaker, som ikke længere er huben i deres familie, forlader arbejdspladsen, ægtefællernes og vennernes død eller gennemsigtighed eller sygdom.

Uanset årsagen er det chokerende let at blive følt alene og sårbart, hvilket kan føre til depression og et alvorligt fald i fysisk sundhed og velvære.

Enhver, der er ensom, finder det Moncler Outlet sikkert også svært at nå ud. Der er et stigma omkring ensomhed, og ældre mennesker har tendens til ikke at bede om hjælp, fordi de har for meget stolthed.

Det er vigtigt at huske ensomhed kan og påvirker nogen, af enhver alder. Her er måder for ældre mennesker at forbinde med andre og føle sig nyttige og værdsat igen.

Smil, selvom det føles hårdt. Lad enhver chance for at smile på andre eller starte en samtale f.eks. Med kassereren i butikken eller den person ved siden af ​​dig i lejeværelset. Hvis du er genert eller ikke sikker på hvad du skal sige, så prøv at spørge folk om sig selv.

Inviter venner til te Hvis du føler dig nede og alene, er det fristende at tro, at ingen vil besøge dig. Men ofte vil venner, familie og naboer sætte pris på at modtage en invitation til at komme og tilbringe lidt tid med dig.

Hvis du foretrækker, at en anden er vært, kontaktes de ældre er en velgørenhed, der holder regelmæssige gratis søndag eftermiddagste partier for personer over 75 år, der bor alene. Du bliver indsamlet fra dit hjem og kørt til en frivillig værts hjem om eftermiddagen. Ansøg online eller ring til de ældre på 0800 716 543.

Hold kontakten via telefon.Hvis du har en chat med en ven eller en familie over telefonen, kan du være den næstbedste ting at være sammen med dem. Eller du kan ringe The Silver Line, en hjælpelinje til ældre mennesker oprettet af Esther Rantzen på 0800 4 70 80 90.

Du kan også ringe til uafhængig alder på 08003196789, Age UK på 0800 1692081 eller ældre venner på 020 7730 8263 for at modtage et ugentligt eller to uger venskabsopkald fra en frivillig, der nyder at tale med ældre.

Fællesskabsnetværk bringer folk sammen i telefonen hver uge. For at deltage eller starte en telefongruppe, ring 020 7923 5250.

Lær at elske computere Hvis dine venner og familie bor langt væk, er en god måde at holde kontakten på, især med børnebørn, ved at bruge en pc eller tablet (en håndholdt computer).

Du kan dele e-mails og fotos med familie og venner, få gratis videochat med tjenester som Skype, FaceTime eller Viber, og lav nye online-venner eller genoprette forbindelse til Moncler DunJakke gamle venner på sociale medier som Facebook eller Twitter og websider.

En tabletcomputer kan være særlig nyttig, hvis du ikke kan komme rundt meget nemt, da du kan sidde med det på knæ eller tæt på hånden, og skærmen er klar og lys. En svamptip-styluspen eller talegenkendelse kan hjælpe, hvis touchscreen er svært for arthritiske hænder eller fingre med dårlig cirkulation.

Biblioteker og samfundscentre holder ofte regelmæssige træningskurser for ældre til at lære grundlæggende computerfærdigheder samt at være et godt sted at mødes og tilbringe tid sammen med hinanden i deres egen ret.

Lokale grene af Age UKrun klasser i databehandling for at hjælpe ældre mennesker med at tage fat på smartphones, tabletcomputere og e-mail.

Getsometips andadvice om, hvordan man bliver mere sikker på at bruge internettet, herunder hvordan man får adgang til din lægeoperation online og hvordan man søger efter pålidelig online sundhedsinformation.