episode 5 recap

episode 5 recap

Kombinationen af ​​en kedelig terrorundersøgelse med leaden comedy, faux spiritualitet og en dårligt anbefalet honky tonk dansesekvens, er mandag femte episode af ‘The X Files’ genstart muligvis en af ​​de mest vildledte poster i serien historie. Ikke siden Kathy Griffin gæstede stjernen i den notorisk unfunny syvende sæson episode ‘Fight Club’ har showet savnet mærket så langt med hensyn til tone og stil.

Skrevet og instrueret af Chris Carter, begynder episoden ‘Babylon’ med en ung muslimsk mand eftermiddag bøn. Hvis vi ikke er sikre på, at dette er meningen at være mistænkt, lader den ondskabsfulde musik, moody skygger og lav vinkelramme os vide fra det allerførste sekund, at han ikke har noget godt.

På vej til at møde en ven på et sydvestlige Texas motel, den unge mand, hvis navn vi lærer, er Shiraz pauser ved stoplys ved siden af ​​en pickup truck fyldt med dovne klichéer. Den cowboy hated driver (drikker en øl på rattet, naturligvis) smirker på Shiraz, mens hans to boblehovedet kvindelige passagerer giggle grusomt.

‘Ligner vi fik en besøgende’, siger en kvinde.

‘En lille brownie’, svarede den anden.

‘Er vi i det forkerte land?’ chaufføren spørger.

Du får indtryk af, at Chris Carter måske forsøger at fortælle os noget.

Efter at have hentet sin ven kører Shiraz til et nærliggende kunstgalleri, som han fortsætter med at sprænge op i en voldsom terrorhandling. Billedet af flammende ofre, der løber fra vraget, er virkelig chokerende og minder om 1998-filmen ‘The X Files: Fight the Future’, der begyndte med et terrorangreb, der bevidst minder om Oklahoma City-bombningen.

Næste dag på deres FBI kontor møder Mulder og Scully Special Agents Miller og Einstein, et par unge rekrutter, der er tildelt Texas bombningen, og som bærer en åbenbar lighed med vores helte.

Longtime fans ved, at ‘The X Files’ har spejlbilleder af Mulder og Scully mange gange før.

Men Carter stiv retning og på næsedialogen gør denne nyeste version føles smertefuldt konstrueret.

En del af problemet er, at Miller og Einstein simpelthen er meget interessante. Selv om vi skulle se dem som alternative versioner af Mulder og Scully, er ligheden skuffende lav.

Årsagen til deres besøg giver heller ikke stor mening.

Tilsyneladende lever Shiraz stadig, men i en vegetativ tilstand, og Miller ønsker at finde en måde at kommunikere med ham. Så har han brug for Mulder råd? Dybest set er det bare en undskyldning for at bringe de fire tegn sammen, så vi kan chuckle på, hvor lige de er. Men efter den brutale åbningsrækkefølelse føles denne lyshjerte meta komedie i bedste fald akavet.

På dette tidspunkt omlægger Carter dækket, sammenkobler Scully med Miller og Mulder med Einstein, for hvordan ellers fortsætter han med at lave det samme punkt igen og igen?

I Texas fortæller Scully Miller, at hun kender en måde at kommunikere med Shiraz ved at bruge ‘en ret roman, men ikke uprøvet protokol.’ Desværre indebærer hendes spændende metode ikke andet end at lægge nogle ledninger på Shiraz-hovedet og stirrer intensivt på en EEG-skærm.

Imidlertid spørger Mulder Einstein om virkeligheden og Billige Moncler Sale opfattelsens natur. ‘Tror du, at tankerne har masse? Disse ideer som tro og tilgivelse har vægt?’ han spørger, som lyder som en freshman college studerende, der netop opdagede Carlos Castaneda.

Der er noget underligt at lægge på Mulder dialog her; en pompøs, nedslående kvalitet til hans spiel om hallucinogene svampe og deres evne til at udvide bevidstheden. Det er svært at tro dette er den samme karakter, der var så charmerende i den lunefuldt tredje episode af genstart.

I sidste ende er Mulder plan så latterligt som Scully er kedeligt. Han vil tage magiske svampe, sidde i Shiraz hospitalerum og vente på noget interessant at ske.

Som tilfældigt er det præcis det, vi har gjort for det meste af denne episode.

Den magiske svampe fører til sidst til, hvad der kan være den mest pinlige sekvens i X Files historie. Højt på hallucinogener (som faktisk er placeboer spørger), vandrer Mulder rundt i en blissed out stupor, kun for at ende op på en honky tonk bar hvor han danser til ‘Achy Breaky Heart’, mens Skinner og Lone Gunman jubler ham fra menneskemængde.

Hvis dette blev skrevet til at være sjovt, blev der noget tabt i oversættelse fra side til skærm.

Morphing fra honky tonk bar til en dominatrix sex fantasi involverer Agent Einstein til en bizarre metafysisk drøm med cigaretryggen, trækker Mulder svampetur så længe, ​​at det begynder at føle sig som en episode af ‘Californication’.

Som om Billige Moncler DunJakke denne sammenstød af toner ikke var mærkelig nok, skærer Carter gentagne gange til scener af en skræmmende skæbende islamiske terroristbygningsbomber i en uhyggelig workshop et eller andet sted i Texas.

Heldigvis er løsningen på sagen (hvis du kan kalde det det) endelig opdaget i Mulder underbevidsthed.

Under sin narkotiske rejse whisperede Shiraz noget til Mulder på arabisk, hvilket Agent Miller bekvemt oversætter. Denne deus ex machina leder FBI til det nærliggende Babylon Motel, hvor de resterende medlemmer af terroristcellen hurtigt anholdes. Med hensyn til detektivarbejde gør denne absurde nedbrydning agent Cooper, der kaster sten på glasflasker i ‘Twin Peaks’, ser positivt Sherlock Holmesian ud.

Med de slemme gutter i forvaring, går Miller og Einstein hjem. Selvom Einstein lykønsker sin partner med at løse sagen, hævder han beskedentligt, at han virkelig gjorde noget.

‘Intet andet end at tage en terroristcelle klar til at dræbe utallige tal,’ svarer hun stolt.

Men den triste sandhed er, han har helt rigtigt. Han gjorde ikke noget. Og heller ikke rigtig gjorde Mulder eller Scully. Hele sagen pakkede sig lige som om ved magi.